MFC ‘Op Expeditie’ officieel geopend

BLERICK – Vandaag is Multifunctioneel Centrum (MFC) ‘Op Expeditie’ in de Vossener officieel geopend door wethouder Testroote , in samenwerking met de leerlingen van basisschool ‘Op Expeditie’ en Natuurlijk! De hele dag stond verder in het teken van festiviteiten rondom de opening. Zaterdag 9 november staat het gebouw open voor iedereen die een kijkje wil komen nemen tijdens de open dag.

Eén met de wijk
Wethouder Testroote is trots op het gebouw dat echt onderdeel van de wijk is geworden: “Het gebouw is niet alleen fysiek onderdeel van de Vossener, maar ook bij het ontwerp en tijdens de bouw zijn omwonenden en gebruikers nauw betrokken. Op die manier is echt een MFC ontstaan dat gemaakt en bedacht is door de mensen die er dagelijks in werken of bij in de buurt wonen. Het is goed om te zien dat dat proces, onze gezamenlijke expeditie, zo’n mooi resultaat heeft opgeleverd. Ik ben er van overtuigd dat alle gebruikers hier nog vele jaren met veel plezier naar toe zullen komen.”

Gezamenlijk gebruik
“Twee scholen maken onder één dak gebruik van de vele faciliteiten in het gebouw,” onderstreept wethouder Satijn. “Mooi om te zien dat de deuren tussen beide scholen openstaan en dat er nauw wordt samengewerkt. De totstandkoming en het gebruik van deze multifunctionele voorziening is een inspirerend voorbeeld voor andere Venlose wijken. En samen met de komst van een prachtige supermarkt zijn de voorzieningen in deze wijk voor de komende decennia gewaarborgd.”

Open dag
De naam van het MFC, die de verbinding legt met de reis die gemaakt is bij het tot stand komen van gebouw én met de reis die kinderen maken in hun leven, werd in april 2012 al bekendgemaakt, maar vandaag pas onthuld op de gevel. De hele dag stond verder in het teken van de opening. De leerlingen startten hun schooldag met een musical, waarna het middagdeel open stond voor genodigden.

De Expeditie
Al in 2007 is begonnen met de eerste plannen voor het MFC in de Blerickse wijk. De verouderde schoolgebouwen van zowel ’t Ritjen als de Vossener (nu Natuurlijk! en Op Expeditie) waren voor het schoolbestuur en de gemeente reden om naar een ander onderkomen te zoeken voor de basisschoolleerlingen. Ook ’t VAC en de peuterspeelzaal waren hard toe aan een nieuw gebouw. Om de plannen voor een nieuw gebouw concreet te maken, heeft de gemeente begin 2010 een projectteam gevormd dat samen met de toekomstige gebruikers van het gebouw voortvarend te werk is gegaan. En inmiddels hebben de partijen hun intrek genomen in het pand.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x