Knallende elfde editie Solar Weekend

ROERMOND – Creatieve uitspattingen, spetterende shows en intiem theater. De elfde editie van Solar Weekend aan de Maasplassen bij Roermond is in stijl afgesloten met een daverende XXL eindshow van FeestDJRuud. Met in totaal dertigduizend bezoekers waarvan dertienduizend kampeerders, was de elfde editie weer een feest vol verrassingen. Dit jaar werkten ruim zevenhonderd creatieve deelnemers mee aan het festival.

Spetterende shows
Onder meer Adam Beyer, Monika Kruse, Typhoon, The Bloody Beetroots, La Pegatina, Jett Rebel, Speedy J en Carl Craig traden op. Die laatste zorgde voor centimeters hoog kippenvel door halverwege zijn set ineens over te schakelen naar epische filmmuziek, een aangenane verrassing voor de bezoekers, en in lijn met het thema van dit jaar: Cinema. Ook wonderkind Jett Rebel kreeg het publiek zondagmiddag goed mee, met zijn strak ingespeelde band gaf hij een weergaloos optreden weg.

Festival vol verrassingen
Minstens zo belangrijk als de muziek is het creatieve aspect van Solar Weekend. Verspreid over het terrein vond de bezoeker allerhande spellen, kunst, theater en andere creatieve uitspattingen. Zo zochten bezoekers hun weg door een doolhof om vervolgens aan lianen naar een secret area te slingeren, speelden campinggangers in hun eigen ‘pornofilm’ bij het collectief Vies Meisje en werd er een boot gekaapt voor een onverwacht feest inclusief knallende dj-battle. Natuurlijk kon het beroemde waterpistolengevecht niet ontbreken. Duizenden mensen én een duikboot gingen een halfuur los, om vervolgens gezamenlijk een verfrissende duik te nemen.

De podia – aangekleed door creatieve partijen – waren een lust voor het oog. Het Middendorp bijvoorbeeld, dit jaar 33 meter hoog en daarmee het grootste kunstwerk annex podium ooit op Solar Weekend. Aan het einde van de festivalzondag werd het festival weer ritueel afgesloten met een prachtige performance. De organisatie geeft aan direct weer te starten met de plannen en voorbereidingen voor de komende edities van Solar Weekend. Middels de Solar Paspoorten krijgen bezoekers kortingen op feesten van de creatieve collectieven die het festival opbouwen, hosten en er een daverend succes van maken. Zo leeft het festival 365 dagen per jaar.

Bruiloft
Op de elfde editie is weer grootser uitgepakt dan ooit, met projecten, kunst en veel participatie van de bezoekers. Een van de vele hoogtepunten van afgelopen editie was de bruiloft op vrijdagmiddag. Over het gehele festivalterrein kwamen honderden mensen genieten van de filmische schuimparty die gepaard ging met het jawoord. De prachtige vertalingen van het thema Cinema waren overal terug te vinden op het festival en de camping.

Inschrijvingen 2016
Het Solar Weekend is een aaneenschakeling van creatieve bezoekers, kunstenaars en performers. Met de meer dan zevenhonderd creatieve deelnemers is Solar Weekend het grootste creatieve platform van Europa. Binnenkort kan men alweer concepten aandragen voor de twaalfde editie die in 2016 plaatsvindt. De inschrijfperiode start spoedig op de festivalwebsite www.solarweekend.com.

Verbeterde faciliteiten
De organisatie heeft voor deze editie enkele veranderingen doorgevoerd. Zo is er gekozen om minder campingbezoekers toe te laten, zijn de facilitaire voorzieningen, zoals de Solar Supers en de sanitaire voorzieningen van de camping, verbeterd. Van luxe spoeltoiletten tot plekken om je luchtbed op te blazen tot telefoonoplaadpunten. Bezoekers waren lovend over deze verbeteringen welke een hoge mate van comfort boden.

Duurzaam
Dit jaar heeft Solar Weekend een groene camping opgestart. Een Groener Gras camping, waarbij beroep wordt gedaan op de verantwoordelijkheid van de bezoeker om dát terrein zelf schoon te houden. Een geslaagd experiment. Tevens hielden groepen Trashure Teams alles om en rondom het festivalterrein proper. Er stond een inzamelpunt voor oude slaapzakken, zodat iemands afval een ander van dienst kan zijn.

De organisatie wil de bezoekers, creatieve deelnemers van het festival en de gemeente Roermond bedanken voor de prettige samenwerking en het spectaculaire festival.
Solar Weekend vindt komend jaar voor de elfde keer plaats bij recreatiestrand “De Weerd” in Roermond. Het festival staat bekend als een van de meest creatieve festivals van Europa. Solar Weekend is meer dan muziek alleen: een totaalbeleving van hedendaagse kunst, muziek en theater.

Foto: La Pegatina – Mainstage
Fotograaf: Vincent van den Boogaard

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x