Limburg opnieuw getroffen door noodweer

onweer

LANDGRAAF – Donderdagavond is Limburg opnieuw getroffen door hevig noodweer. Nadat eerst het noorden en midden van de provincie het zwaar te verduren kreeg, was rond 22.00 uur ook Zuid-Limburg aan de beurt.

Spectaculair onweer trok over de provincie en liet een spoor van vernielingen na. Hagelstenen, soms zo groot als pingpongballen, lieten veel autoruiten sneuvelen. Straten kwamen blank te staan en veel woningen hadden last van lekkages, veelal veroorzaakt door verstopte dakgoten. Ook liepen veel kelders onder water. In Venray hield het gemeentehuis het niet droog. Veel bomen moesten het ontgelden en er was veel stormschade.

Het verkeer kwam tijdens de hoosbuien nagenoeg tot stilstand. In Maastricht raakte een chauffeur gewond toen hij tegen enen net omgewaaide boom reed. Op de A2 bij Maastricht schuilden automobilisten, vanwege de grote hagelstenen, onder een viaduct.

Door een boom op het spoor rijden er tussen Valkenburg en Heerlen geen treinen.

Door het noodweer gingen er ook heel veel rookmelders af. De brandweer in Zuid-Limburg had door deze valse meldingen veel extra werk. In totaal kreeg de brandweer zo’n 200 meldingen binnen van ondergelopen kelders, omgewaaide bomen en andere wateroverlast.

Bij tuincentrum en bouwmarkt Van Cranenbroek in Landgraaf is donderdagavond door het noodweer een groot deel ingestort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!