Limburg populairste Oktoberfest provincie van Nederland

LANDGRAAF – Limburg is de populairste Oktoberfest provincie van Nederland. Dit concludeert online carnavalswinkel Feestkleding365.nl. De feestkledinggigant verzamelde data rondom het jaarlijks terugkerende volksfeest uit München, dat een aantal jaar geleden overgewaaid is naar Nederland. Het officiële Oktoberfest in München gaat morgen van start en duurt ruim twee weken.

Limburgers kampioen bierfeesten
De Nederlandse variant van het Duitse bierfeest is het populairst onder Limburgers. De meeste Nederlanders die online op zoek gaan naar informatie over oktoberfest, komen namelijk uit Limburg. Daarnaast staat de provincie Limburg dit jaar op een tweede plek als het aankomt op het aantal Oktoberfest feesten (7). Ook internationaal wordt de populariteit van Limburg rondom oktoberfest erkent. Het Limburgse Sittard staat namelijk op nummer 9 in de lijst van beste Oktoberfest feesten ter wereld.

Top drie populairste oktoberfest provincies
Overijssel en Noord-Brabant staan op nummer twee en drie in de top drie populairste provincies voor het Oktoberfeest in Nederland. Overijsselaars hebben hun tweede plek te danken aan online zoekgedrag. In Noord-Brabant worden, op provinciaal niveau, de meeste bierfeesten van Nederland georganiseerd (8). Mede door dit gegeven is Noord-Brabant binnen het bureauonderzoek van Feestkleding365 op de derde plek geëindigd.

Carnaval versus Oktoberfest
Toeval of niet, de provincies die tot de populairste Nederlandse Oktoberfest provincies gerekend mogen worden, blijken ook het populairst tijdens Carnaval. In Noord-Brabant worden de meeste Oktober-evenementen gehouden (8), op de voet gevolgd door Limburg met 7 grote evenementen.

Ondanks dat de Duitsers befaamd zijn om hun jaarlijkse bierfeest, is het Nederlandse carnavalsfeest naar verhouding veel heftiger. Het Oktoberfest duurt weliswaar langer dan carnaval (16-18 dagen versus 3-5 dagen), maar Nederlanders drinken een half miljoen liter bier meer weg tijdens Carnaval (7,5 miljoen liter tijdens carnaval tegenover 7 miljoen liter op Oktoberfest). Ook het aantal comazuipers (in het Duits: ‘Bierleichen’) is relatief hoger in Nederland.

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!