Limburgse organisaties op jacht naar geld en vrijwilligers

LANDGRAAF – Hoe kom je aan geld en extra vrijwilligers? Dat zijn vragen waar stichtingen verenigingen dagelijks mee zitten, ook in Limburg. Het Oranje Fonds helpt hen daarbij met NLdoet en de Oranje Fonds Collecte. Voor beide acties is de inschrijving nu geopend. Aanmelden kan via oranjefonds.nl/collecte en nldoet.nl. NLdoet is dit jaar op 11 en 12 maart, de Oranje Fonds Collecte in de week van 17 mei. 

NLdoet
Inmiddels meldden organisaties al 377 klussen in Limburg aan via www.nldoet.nl. Zo wil Toneelvereniging Crescendo Ysselsteyn alle decorstukken repareren, verven en het oude opruimen met behulp van vrijwilligers en gaat speeltuin ’t Olifantje in Heerlen met vrijwilligers de boel weer zomer- en speelklaar maken. Organisaties die óók zitten te springen om extra handen voor een specifieke klus kunnen zich aanmelden via de site en nog tot en met 25 januari een bijdrage van maximaal €400,- aanvragen.

Oranje Fonds Collecte

Stichtingen en verenigingen zoeken altijd naar manieren om extra geld te vinden voor bestaande activiteiten en nieuwe plannen. Bijvoorbeeld voor potten en pannen voor een kookproject of een rolstoelpad in de buurtmoestuin. Met de Oranje Fonds Collecte kunnen zij daar nu gemakkelijk voor zorgen. De helft van wat ze ophalen is voor henzelf, de andere helft besteedt het Oranje Fonds aan sociale initiatieven in de provincie. In Limburg zijn dit jaar 300 collectegebieden te vergeven. Organisaties moeten er snel bij zijn want wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Aanmelden kan via www.oranjefonds.nl/collecte.

Meedoen is gemakkelijk
Het Oranje Fonds zorgt dat je als stichting of vereniging gemakkelijk in kunt stappen. Directeur Ronald van der Giessen legt uit: “Er zijn altijd extra vrijwilligers en geld nodig. Maar we snappen heel goed dat het veel tijd kost om dat voor elkaar te krijgen. Bij NLdoet en de Oranje Fonds Collecte kun je zo instappen. Wij regelen al veel, geven allerlei tips en zorgen voor praktische dingen als draaiboeken en voorbeeldteksten. Als je meedoet zijn een mooi geldbedrag en geklaarde klussen binnen handbereik.”

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x