Lou Thissen maakt jubileumposter Vastelaovend in Limburg

MAASTRICHT – Lou Thissen heeft in opdracht van de Provincie Limburg de carnavalsposter 2016 gemaakt. Met deze 11e kunstposter op rij wordt een carnavalsjubileum gevierd.

De poster is uitgegroeid tot een niet meer weg te denken fenomeen in de Limburgse Carnavalstraditie. Doel van deze kunstposter is zoveel mogelijk inwoners van de provincie te betrekken bij het cultureel fenomeen carnaval. De posters worden tijdens carnaval veelal op ramen geplakt, in cafés of andere etablissementen opgehangen of ingelijst en als verzamelobject bewaard. Het schilderij zelf wordt toegevoegd aan de kunstcollectie van de Provincie Limburg en is dan ook in het Gouvernement te bezichtigen tijdens een rondleiding.

Over de poster
Om iedereen de kans te geven de gratis kunstposter af te halen bij de servicepunten van de Media Groep Limburg en de receptie van het Gouvernement aan de Maas, staat woensdag 20 januari a.s. in de Limburgse kranten een bon voor twee posters. Vanaf die dag gaat de distributie van start. In de komende weken voor carnaval zijn de posters een bekend beeld achter de ramen van de huizen, winkels, kantoren en cafés door heel Limburg. De gratis poster, met een oplage van 100.000 stuks, is een gezamenlijk initiatief van de Provincie Limburg, de Sjeng Kraft Kompenei en de Media Groep Limburg. Op de website van de Provincie staat informatie over de voorgaande tien kunstposters: www.limburg.nl/vastelaovendinlimburg.

Over de kunstenaar
Lou Thissen is geboren in Stein en woont en werkt in Landgraaf. Zijn inspiratie put hij uit alles wat een mens beweegt, zoals muziek, dans en sport. Hij schildert op grote doeken en op een kleurrijke expressieve manier. Hij exposeert in binnen- en buitenland. Meer informatie is te vinden op: www.louthissen.nl/

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x