Maastricht kandidaat voor Songfestival 2015

MAASTRICHT – Als Ilse en Waylon zaterdag het Eurovisie Songfestival winnen stelt Maastricht zich kandidaat om in 2015 het evenement organiseren. Maastricht beschikt over voldoende hotelcapaciteit en heeft een uitstekende internationale reputatie. Het MECC heeft alles in huis om een productie als het Songfestival te faciliteren en voldoet aan de technische eisen.

Mocht Nederland winnen dan zal voor het eerst sinds 1980 het Eurovisie Songfestival weer in Nederland gehouden worden. Op dit moment zijn de verwachtingen hooggespannen. Het nummer “Calm After the Storm” van Ilse en Waylon staat, voordat de finale plaatsvindt, al in verschillende internationale hitlijsten. Volgens bookers en experts is Nederland favoriet. De kans dat Nederland volgend jaar het evenement mag organiseren is dan ook denkbaar.

Maastricht als locatie
Op dit moment is Maastricht, samen met Amsterdam en Den Haag, een van de drie steden die geschikt is als locatie. Nadat het Songfestival één keer heeft plaatsgevonden in Amsterdam en twee keer in Den Haag, is het nu de beurt aan Maastricht. Maastricht & Regio beschikken over voldoende hotelkamers en hebben veel historie en bezienswaardigheden die traditioneel gezien worden ingezet bij de presentatie van het Songfestival.

MECC als Venue
De geschikte venue om het Songfestival te huisvesten is MECC Maastricht, een multifunctioneel gebouwencomplex. Met 30.000 m2 eventoppervlakte –waarvan 10.000 meter vrij van obstakels, twee grote auditoria, 30 zalen en hoogwaardige technische faciliteiten heeft het MECC alles in huis voor een succesvolle editie van het 60e Eurovisie Songfestival.

De finale van het Eurovisie Songfestival 2014 vindt zaterdag 10 mei plaats in Kopenhagen. Vanaf 21.00 uur wordt het live uitgezonden op Nederland 1.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x