Magische Vallei Toverland wint Duitse attractiepark-award

SEVENUM – Het Duitse Freizeitpark Tester Team heeft de Magische Vallei in Attractiepark Toverland uitgeroepen tot beste nieuwe uitbreiding van 2013 in een Europees attractiepark. Caroline Kortooms, directeur van Toverland, nam de prijs vandaag met blijdschap in ontvangst.

De award, die voor de zestiende keer werd uitgereikt, geldt als een belangrijke Duitse attractieparkenprijs. Een tachtig-koppige consumentenjury beoordeelt jaarlijks alle nieuwe aanwinsten in de Europese parken. Dit jaar besloot zij niet één attractie te bekronen, maar een compleet nieuw themagebied inclusief acht nieuwe attracties. Volgens de jury is Toverland erin geslaagd een origineel gebied te creëren met meerdere grote attracties, een aansprekend en kindvriendelijk aanbod en een liefdevolle aankleding.

Volgens Kortooms is de prijs een mooie bekroning op een seizoen waarin Toverland al veel waardering kreeg in eigen land voor het nieuwe themagebied en waarin de bezoekersaantallen explosief stegen. ‘Dit is voor ons een bewijs dat ook steeds meer Duitse gezinnen Toverland ontdekken en het park waarderen’, aldus Kortooms. ‘Dit is geen vakprijs, maar een publieksprijs. De jury wordt gevormd door Duitse gezinnen. Het is fantastisch om van hen deze waardering te krijgen. Daar doe je het tenslotte allemaal voor.’

De Magische Vallei werd op 26 april 2013 geopend. De bouw en voorbereidingen namen circa 2 jaar in beslag. Het park werd door de Magische Vallei vergoot van 8 naar 12 hectare. Er staan diverse nieuwe attracties waaronder een wildwaterbaan, een achtbaan met draaiende karretjes en een betoverende fonteinenshow. Ook is er een groot nieuw restaurant en diverse kleine kiosken. Bovendien biedt het gebied thuis aan de Dwervels, een magisch volkje dat zich in de vallei gevestigd heeft. De totale investering bedroeg 14 miljoen.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x