Nieuwe gastheren en -vrouwen van De Groote Peel ontvangen certificaat

OSPEL – Nationaal Park De Groote Peel verwelkomt weer ondernemers als nieuwe gastheren en -vrouwen. Afgelopen dinsdag ontvingen deze deelnemers een certificaat en een gevelbordje. Het bordje laat gasten zien dat bij deze onderneming extra informatie te krijgen is over de natuur, cultuur, routes en natuurbeleving in deze prachtige regio.

Tijdens de cursus leerden de deelnemers in vier bijeenkomsten over de ontstaansgeschiedenis, cultuurhistorie, flora en fauna van Nationaal Park De Groote Peel. Daarom mogen ze zich nu met trots gastheer of -vrouw van Nationaal Park De Groote Peel noemen. Op deze manier bieden zij hun bezoekers een totale en unieke (natuur)beleving.

Door de cursus bouwen de gastheren en –vrouwen een band op met het natuurgebied. Ze kennen de unieke waarden, plekken en verhalen van het gebied. Tijdens de eindpresentaties deelden de deelnemers hun eigen opgezochte kennis van plekken in en rondom De Peel. De eerste ideeën en samenwerkingen tussen de ondernemers zijn inmiddels geboren en komen tot uiting tijdens de Peelweek in juli 2018.

“Jarenlang was ik melkveehouder en vastgeroest in de dagelijkse werkzaamheden. Ik begon de IJsboerderij en zag enige tijd later dat men in mijn omgeving aan de slag ging met de ontwikkeling van een prachtig stukje natuur rondom de boerderij. De oogkleppen gingen af en ik zag nieuwe kansen als ondernemer en besloot meer te willen weten over het gebied en de omgeving. Dat is met deze cursus gelukt!”, aldus deelnemer Wim Gommers van de IJsboerderij Gommers in Nederweert-Eind.

Het netwerk wordt steeds groter
De 10 nieuwe gastheren en -vrouwen mogen zich aansluiten bij de huidige 24 ambassadeurs en breiden zo het netwerk verder uit. Dankzij dit netwerk worden meer producten, activiteiten en samenwerkingsprojecten in de regio opgezet. Denk aan routes, promotie of arrangementen. Op www.np-degrootepeel.nl vind je alle Gastheren van Nationaal Park De Groote Peel.

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!