Nieuwe toekomst voor de Sint-Jacobskapel in Q4

VENLO – De gemeente gaat het monumentale deel van de Sint-Jacobskapel in Q4 te koop aanbieden middels een openbare biedprocedure. De middeleeuwse kapel is een rijksbeschermd monument en verdient een bijzondere nieuwe invulling op deze centrale plek in de wijk. Geïnteresseerden met onder andere een goed businessplan kunnen meedingen naar deze bijzondere kapel.

De gemeente stimuleert duurzame herbestemming van historisch erfgoed. Ook de leegstaande Sint-Jacobskapel moet een hoogwaardige bestemming krijgen. Op deze manier ontstaat er een levendige stadswijk met naast nieuwbouw ook waardevolle historische elementen die verwijzen naar het rijke verleden van Venlo als middeleeuwse handel- en vestingstad.

Sint-Jacobsgasthuis
De Sint-Jacobskapel werd in 1533 gerealiseerd als onderdeel van het Sint-Jacobsgasthuis. De kapel had door de jaren heen verschillende functies, zoals een hospitaal en een onderkomen voor ouderen en wezen.

In de huidige bouwplannen neemt de kapel een centrale plek in het bouwblok. In de vleugel aangrenzend aan de kapel worden door Bouwbedrijven Jongen 4 bijzondere loftwoningen gerealiseerd voor de verkoop. Daarnaast realiseert Woonwenz 19 huurwoningen in het bouwblok rondom de Sint-Jacobskapel. In januari 2015 zal deze bouwfase in Q4 van start gaan.

Interesse?
Op www.tenderned.nl publiceert de gemeente de aankondiging van de verkoopprocedure. Hier staan ook de verkoopvoorwaarden en wat te doen om mee te dingen naar de kapel. Geïnteresseerden kunnen een account aanmaken op de website www.tenderned.nl.

Om een goed beeld te krijgen van de Sint-Jacobskapel organiseert de gemeente op vrijdag 23 januari tussen 9.00 – 11.00 uur een kijkdag waar geïnteresseerden de mogelijkheid krijgen om de kapel te bekijken.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x