Nieuwe toekomst voor Infocentrum Groote Heide

VENLO – Wie de komende tijd de Groote Heide in Venlo bezoekt, ziet dat het Infocentrum stevig verbouwd wordt. Het Limburgs Landschap is bezig met groot onderhoud, verduurzaming en de ombouw tot een ontvangstlocatie met horeca en bezoekersinfo. Na de lente is de verbouwing klaar en vanaf dan is iedereen weer van harte welkom.

Gastvrij onthaal
De Groote Heide is een geliefde plek voor Venlonaren en andere bezoekers.
Veel mensen genieten van een wandeling, fietstocht, skaten of spreken af om samen de hond uit te laten. Tot voorheen was het Infocentrum beperkt open en was er geen horeca. Nu zich een geschikt exploitantenechtpaar heeft aangediend, is gekozen voor een nieuwe toekomst. Het vernieuwde gebouw krijgt een informatiefunctie gekoppeld aan daghoreca met aandacht voor streekproducten. Vanaf deze zomer zal iedere bezoeker gastvrij onthaald worden in de vernieuwde ‘huiskamer’ van de Groote Heide.

Verbouwing
Om te zorgen voor een duurzame toekomst wordt het gebouw flink onder handen genomen. Dat was ook hard nodig want het dak was lek en de gevelbekleding was toe aan vervanging. Wie nu langs het oude Infocentrum loopt ziet het gebouw letterlijk ‘naakt’ staan. De komende maanden wordt gewerkt aan de totale renovatie van het pand. Extra isolatie en zonnepanelen maken het gebouw duurzamer. Horeca en natuuractiviteiten door de enthousiaste vrijwilligers zullen zo in de toekomst hand in hand gaan in een duurzaam gebouw.

Foto: Mark Rovers, Stichting het Limburgs Landschap

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!