Poppodium Volt laadt zich op

SITTARD-GELEEN – Zojuist heeft wethouder Berry van Rijswijk (o.a. popcultuur) samen met zakelijk leider Marike Peters en leden van rockband DeWolff het bouwbord onthuld en daarmee de naam bekendgemaakt van het nieuwe poppodium Sittard-Geleen: Poppodium Volt. De komende maanden wordt het poppodium gebouwd, waarna het in het voorjaar van 2014 de deuren opent.

Poppodium Volt
Met een popzaal met een capaciteit voor 550 bezoekers (met de mogelijkheid tot zaalverdeling), diverse repetitieruimten en opnamefaciliteiten komt de popmuziek optimaal tot wasdom in Poppodium Volt dat in maart 2014 haar deuren opent in Sittard-Geleen. Door de brede programmering, volop aandacht voor talentontwikkeling, interactie en diverse samenwerkingsverbanden krijgt de regio eindelijk het volwaardige poppodium waar het al lange tijd om vraagt.

Wethouder Berry van Rijswijk: “Poppodium Volt staat, mede dankzij haar naam, voor spanning en straalt kracht en energie uit. Hiermee wordt het poppodium het centrale punt voor popcultuur in de Westelijke Mijnstreek.”

Tussentijds programma
Het poppodium opent in maart 2014 haar deuren. De bouw start in juni en vanaf die tijd gaat de organisatie flink aan de slag om Poppodium Volt zichtbaar te maken en betrokkenheid te creëren in het popveld. Van augustus (Sint Rosa Festival)tot en met februari wordt tweemaandelijks een tussentijds programma op diverse locaties door de stad neergezet.

Met dit tussentijds programma licht Volt alvast kleine tipjes van de sluier op van haar toekomstig programma. Zo wordt er aandacht besteed aan live, dance, hip-hop en ook educatie passeert de revue. Het tussentijds programma wordt samengesteld met andere spelers uit het popveld.

Op de hoogte
Iedereen kan de ontwikkelingen rond de bouw, de optredens en naderende opening volgen. Vaste huisfotografen leggen namelijk het tussentijds programma en de ontwikkelingen rond de bouw vast. De foto’s worden geplaatst bij een blog dat te volgen is via de website van het poppodium.

Volop bereikbaar
De organisatie is tijdens de verbouwing bereikbaar en nodigt het popveld uit om mee te praten, te denken en te doen! Het tijdelijke kantoor van het poppodium is gelegen aan de Paardestraat 34 te Sittard. Iedereen is welkom met ideeën, vragen en natuurlijk wordt er altijd gezocht naar vrijwilligers. Jong en oud is welkom. Online is het poppodium bereikbaar via: www.poppodiumvolt.nl en natuurlijk ook te vinden via www.facebook.com/poppodiumvolt en www.twitter.com/poppodiumvolt.

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!