Poppodium Volt: Ongeopend al op dreef!

SITTARD – In aanloop naar de officiële opening van Poppodium Volt in maart 2014 zit de organisatie alles behalve stil. Zo staan er voor de maanden september en oktober weer een hoop mooie activiteiten op het programma. Zowel op locatie in de stad, maar ook op het tijdelijke kantoor! Benieuwd wat er de komende 2 maanden zoal te doen is? Lees dan vooral verder.

Het St. Rosa festival is inmiddels achter de rug, maar er staat gelukkig nog meer dan genoeg op het programma voor de komende weken. Zo viert onder andere Mamacita! haar 4e verjaardag in Ernesto’s met een XXL editie die door échte HipHop en R&B liefhebbers zeker niet gemist mag worden.

Op 20 september vindt, in samenwerking met de gemeente Sittard-Geleen, de officiële opening plaats van ‘Skatepark 046’ onder begeleiding van een aantal lokale bands. Daarnaast zullen er skate demo’s plaatsvinden en is er de mogelijkheid om een lekker burgertje te eten en drankje te drinken. De dag erna is het alweer tijd voor de Nach van ’t Limburgse Leed. Lambshade en de Zonen van Carboon geven een exclusief optreden in het tijdelijke kantoor aan de Paardestraat. De jongens van Lambshade zullen, speciaal voor de gelegenheid, hun eigen nummers omzetten naar het Limburgs dialect.

Op 29 september viert Poppodium Volt in samenwerking met de overige culturele instellingen uit de stad de opening van het culturele seizoen, met optredens van Madi (solo) en ex-Popsport-deelnemer New Life.

Oktober begint ook dit jaar weer goed met de vijfde editie van het DVERS festival. Voor de meesten behoeft dit festival waarschijnlijk geen introductie. De binnenstad van Sittard zal weer boordevol Limburgs poptalent staan. Poppodium Volt doet natuurlijk ook mee en presenteert deze avond hun programma in ‘t Kleesj met onder andere optredens van Wyatt Earp , From Earth en Born From Pain!

De laatste activiteit laat nog even op zich wachten, maar zeker het vermelden waard. High Voltage (drum ’n bass & dubstep) zal namelijk op 26 oktober de Boerderij in Geleen omtoveren tot een spookhuis waar bezoekers in griezelige outfit kunnen dansen.

Het programma van september en oktober is natuurlijk ook online terug te vinden. Zie www.poppodium-volt.nl/programma voor meer informatie. Het tussentijds programma zal doorlopen tot en met februari 2014.

Vrijwilligers
Vanaf maart 2014 wordt er wekelijks geprogrammeerd in het nieuwe poppodium. Het team van Poppodium Volt is voor de start in het voorjaar van 2014 dan ook al op zoek naar enthousiaste mensen die aan de slag willen bij Volt. Inmiddels zijn er al een aantal vrijwilligers gestrikt, maar er wordt nog steeds gezocht naar aanvulling op dit, nu al, enthousiaste team. Het gaat om verschillende functies binnen het poppodium, maar ook in aanloop naar de opening kunnen we hulp gebruiken. Check de website voor meer info en inschrijven.

Volop bereikbaar
De organisatie is tijdens de verbouwing bereikbaar en nodigt het popveld uit om mee te praten, te denken en te doen! Het tijdelijke kantoor van het poppodium is gelegen aan de Paardestraat 34 te Sittard. Iedereen is welkom met ideeën, vragen en tips. Online is het poppodium bereikbaar via: www.poppodium-volt.nl

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x