Première Zwitserse familiefilm Sepp, de Wolvenvriend uitverkocht

VIJLEN – De première van de Zwitserse familiefilm op 30 november in het Bergdorpje Vijlen is uitverkocht. Een kleine 100 bergkinderen uit het hele Heuvelland hebben zich de afgelopen weken aangemeld via de speciale email sepp@dmff.eu. Zij gaan gratis naar de film die op de alm van Hoeve Ten Bosch in het Vijlense Cottessen in twee speciaal voor deze gelegenheid ingerichte bergbioscoopzalen wordt gedraaid. De bergkinderen is gevraagd om verkleed naar de voorstelling te komen en een koebel mee te nemen. Want die koebel speelt een belangrijke rol in de film. Voor de bergkinderen wordt de rode loper uitgelegd. Zij zijn de hoofdrolspelers van de film op die middag.

Het is een bijzondere Nederlandse première van ‘Sepp, de wolvenvriend’, want het gebeurt twee weken voor de landelijke première. Na een succesvolle serie in de Alpenlanden is de film deze winter te zien in Nederland. Voor de feestelijke première in Vijlen komen Zuid-Limburgse schoolkinderen, zoals de hoofdrolspelers in de bergfilm, uit het dal naar de bergbioscoop. Het Dutch Mountain Film Festival markeert met deze unieke première in het bergdorpje Vijlen het begin van de winter, het mooiste outdoor seizoen.

Vriendelijke familiefilm
Vijlen, het enige bergdorpje van Nederland, is de ideale plek voor deze vriendelijke, en soms spannende familiefilm. Sepp woont op een geitenboerderij hoog in de bergen. Zijn leven is eenvoudig. Tot het eind van de zomer. Want als hij samen met zijn ouders naar het dorp reist om de geitenkaas die zij maken, te verkopen, krijgen zij een ongeluk. Alle kaas gaat verloren en daarmee de inkomsten voor het gezin. Sepp’s favoriete geit moet worden verkocht om eten te kopen. Daar laat Sepp het niet bij zitten. Als je vriendschap kunt sluiten met een wolf, dan kun je alles!

Warme wintersfeer
‘Sepp, de wolvenvriend’ gaat woensdag 30 november om 14.30 uur in première voor alle kinderen die opgroeien tussen de Zuid-Limburgse heuvels en dalen. De weide van Hoeve Ten Bosch aan Cottessen 12 in bergdorpje Vijlen wordt omgetoverd tot alm. En ook de kinderen komen gepast gekleed naar de bergfilmpremière in warme wintersfeer. De steile heuvels en holle wegen, snelstromende beken en schilderachtige vakwerkhuizen versterken het outdoor gevoel dat het Dutch Mountain Film Festival elk jaar weet op te roepen in beeld en geluid.

Liefde voor de natuur
Het Dutch Mountain Film Festival vindt plaats van 10 tot en met 12 februari 2017. Het motto van deze zevende editie van het filmfestival is geïnspireerd op Alexander von Humboldt. ‘Waar we niet van houden, zullen we nooit beschermen.’ En juist nu hebben we een generatie nodig die weer liefde voelt voor de natuur. Daarmee is het werk van de 19de-eeuwse wetenschapper en bergbeklimmer opnieuw van groot belang gezien onze omgang met de aarde in een tijd van klimaatverandering. Met een programma dat de liefde van filmmakers, fotografen, wetenschappers en kunstenaars voor de natuur in de bergen toont, wil het Dutch Mountain Film Festival deze liefde doorgeven en versterken.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x