Sittard-Geleen doneert opbrengst taxussnoeisel aan Toon Hermans Huis

SITTARD-GELEEN – Wethouder Leon Geilen (o.a. leefomgeving) heeft vandaag een cheque ter waarde van €2505,- overhandigd aan het Toon Hermans Huis Sittard. Het bedrag is de opbrengst van de actie Vergroot de Hoop, waarbij inwoners vorig jaar zomer werden opgeroepen taxussnoeisel in te leveren bij de gemeente Sittard-Geleen. ‘We zijn als gemeente trots dat veel van onze inwoners hebben meegedaan aan deze actie. Met het taxussnoeisel van Sittard-Geleen kunnen in totaal 50 chemotherapieën geproduceerd worden,’ aldus wethouder Geilen.

Taxus bevat de stof baccatine, de basisgrondstof voor chemotherapie. Elke kubieke meter taxussnoeisel is goed voor één chemotherapie. Per kubieke meter ingezameld snoeisel doneert Vergroot de Hoop vervolgens een bedrag dat de deelnemende gemeente mag geven aan een kanker gerelateerde organisatie. De gemeente Sittard-Geleen heeft besloten om het bedrag aan het Toon Hermans Huis Sittard te schenken.

Het Toon Hermans Huis Sittard weet uit ervaring hoe belangrijk hoop op leven is en hoeveel mensen hoop putten uit alle vormen van medicatie. ‘Iedere chemo geeft weer hoop en daarom is het fijn dat mensen via taxusinzameling hier aan hebben bijgedragen,’ vertelt Nellie Poiesz, directeur Toon Hermans Huis Sittard. ‘Wij kunnen door deze donatie de mensen die het nodig hebben weer een hart onder de riem steken.’

Stichting Vergroot de Hoop streefde vorig jaar naar een opbrengst van taxussnoeisel voor 10.000 chemotherapieën. Het zijn er 10.270 stuks geworden. Vanwege het succes van de actie zal ook in 2015 in Sittard-Geleen weer taxussnoeisel worden ingezameld voor Vergroot de Hoop. De gemeente zal ruim voor aanvang van de actie bekendmaken waar en wanneer het snoeisel ingezameld wordt. Naar welke organisatie de opbrengst van 2015 gaat, wordt aan het einde van de actieperiode bekend gemaakt.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x