Sportboulevard Kerkrade officieel geopend

KERKRADE – Op woensdag 28 mei verrichtte burgemeester Jos Som de officiële opening van de nieuwe Sportboulevard op de Rodaboulevard in Kerkrade. Sinds medio april zijn Bike Arena Parkstad, Jumbo Golfwereld en het Sports en Soccer Center hier gevestigd.

“De opening van de Sportboulevard past uitstekend binnen de sport en leisure gedachte van de Rodaboulevard. Hiermee zal het huidige bezoekersaantal van 5,2 miljoen nog verder worden vergroot. Met dit hoge bezoekersaantal heeft de Rodaboulevard duidelijk een bovenregionale functie. En daar zijn we als gemeente uitermate trots op,” aldus burgemeester Jos Som. “Deze drie sportspeciaalzaken verschaffen werk aan zeker dertig mensen,” voegt de burgemeester hieraan toe. “Voor de werkgelegenheid in Parkstad is dat in deze tijd bijzonder goed nieuws.”

Ruimte beschikbaar
De Sportboulevard is gevestigd in het voormalige Karwei-pand op de Rodaboulevard. Het pand heeft een totale vloeroppervlakte van 4.500 m2. Met de drie speciaalzaken is het pand bijna helemaal gevuld. Momenteel is er nog ruimte voor één sportspeciaalzaak. Met de verbouwing en inrichting van het pand is een investering van een miljoen euro gemoeid.

Gestaag tempo
Op de Rodaboulevard volgen de ontwikkelingen elkaar in een gestaag tempo op. Vorig jaar openden het LeisureDome en Lukoil hun deuren, begin mei jl. gevolgd door Albert Heijn XL. Momenteel werkt Bakkerij Voncken aan de uitbreiding van de bedrijfsruimte, die in september gereed moet zijn. In september dit jaar zal ook fase 2 van het LeisureDome voltooid zijn. Dit vrijetijdscentrum biedt dan ruimte aan maar liefst tien leisure formules.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x