Succesvol 2014 voor GaiaZOO

KERKRADE- GaiaZOO blikt met 477.000 bezoekers terug op een succesvol 2014. Ten opzichte van 2013 betekent dit een stijging van maar liefst 22% in het aantal bezoekers. De realisatie van de WolvenVallei en de vele geboortes – waaronder op de valreep van 2014 de geboorte van leeuwenwelpen – hebben mede gezorgd voor het beste jaar in de historie van GaiaZOO. Ondanks de verregende zomer hebben zachte weersomstandigheden in het voor- en najaar ook bijgedragen aan de goede bezoekersaantallen van 2014.

Terugblik
2014 stond in het teken van verwondering en vernieuwing. In zes maanden tijd verrees in het Taiga-gedeelte van de ZOO een nieuw doorloopgebied; de WolvenVallei. Dit gebied biedt plaats aan 20 nieuwe diersoorten, waaronder wolven, wasberen en exotische vogels. Mede dankzij deze uitbreidingen werd de dierentuin vorig jaar massaal bezocht. Met een totaal aantal bezoekers van 477.000 heeft GaiaZOO een succesvol dierentuinjaar afgesloten. Een van de meest opvallende stijgingen is het aantal abonnement bezoeken met maar liefst 35%. De groei in bezoekers heeft geleid tot een omzetstijging van € 1,1 miljoen ten opzichte van 2013.

Toekomst
In 2015 bouwt GaiaZOO verder aan haar toekomst met ditmaal de focus op het Rainforest-gebied. De Zuid-Limburgse ZOO viert dit jaar haar 10-jarig jubileum en presenteert vol trots 10 héél opmerkelijke diersoorten die in de loop van 2015 aan de diercollectie zullen worden toegevoegd, waaronder de reuzenmiereneter, de anaconda, bladsnijdersmieren en de pygmee oeistiti, de kleinste apensoort ter wereld. Dit gevarieerde gezelschap vormt een greep uit de rijke biodiversiteit van het tropische regenwoud van Zuid-Amerika.

Dierencollectie en natuurbehoud
Het afgelopen jaar heeft GaiaZOO veel jonge dieren mogen verwelkomen. In het voorjaar zagen twee Rothschild giraffen het levenslicht. Ook werden er een laaglandgorilla, dwergnijlpaard en diverse stokstaarten en lynxen geboren. Op de valreep van 2014 mocht GaiaZOO nog leeuwenwelpen verwelkomen.

Naast aandacht voor de eigen dierencollectie, besteedt GaiaZOO middels het Gaia Nature Fund ook veel aandacht aan natuurbehoud. De natuurbehoudstichting van GaiaZOO heeft in 2014 weer donaties kunnen toekennen aan diverse natuurprojecten. Dichter bij huis zet GaiaZOO zich in voor het behoud van de bedreigde korenwolf. In het kader van dit fokprogramma van het Ministerie van Economische Zaken werd vorig jaar de 500e korenwolf gefokt in GaiaZOO.

Bezoekerswaardering
Minstens zo belangrijk als de bezoekersaantallen is de bezoekerswaardering. Dit jaar waardeerde beoordelingssite Zoover de Kerkraadse dierentuin met een 8,5. Ook de waardering van abonnementhouders is aantoonbaar. De abonnementenactie, die traditioneel plaatsvindt in de maanden december en januari, heeft tot nu toe al geresulteerd in ruim 12.000 nieuw verkochte actieabonnementen.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x