Themaprijs De Muziekwedstrijd 2024 is Vier het dier

Themaprijs De Muziekwedstrijd 2024 is Vier het dier

LANDGRAAF – Van 12 augustus t/m 14 oktober 2024 kunnen alle kinderen in Nederland en Vlaanderen meedoen aan De Muziekwedstrijd. Het Prinses Christina Concours organiseert deze laagdrempelige online wedstrijd voor de negende keer voor iedereen van 4 t/m 12 jaar die plezier in muziek maken heeft.

Elk kind mag maximaal drie filmpjes insturen van een muziekstuk of optreden in elk muziekgenre. Er zijn muzikale prijzen te winnen in verschillende categorieën. De Themaprijs dit jaar is ‘Vier het dier’.  Met een bestaand muziekstuk of een zelfgeschreven stuk laten kinderen horen wat hun lievelingsdieren, fantasiedieren of angstaanjagende dieren voor hen betekenen.

Met De Muziekwedstrijd wil het Prinses Christina Concours kinderen enthousiast maken om bezig te zijn met muziek. Plezier hebben in het (samen) muziek maken staat voorop. Video’s kunnen van 12 augustus t/m 14 oktober 2024 worden ingestuurd via de webapp van De Muziekwedstrijd. Einduitvoeringen, afsluitende concerten of zomeroptredens zijn een uitgelezen kans om de video’s te maken. Uiteraard mogen de filmpjes ook worden opgenomen vanuit het muzieklokaal, de slaapkamer of de tuin.

Jonge muzikanten kunnen meedoen in drie categorieën:
•    Categorie 1: 4 t/m 8 jaar – Solist, duo, trio of kleine groep t/m 5 kinderen
•    Categorie 2: 9 t/m 12 jaar – Solist, duo, trio of kleine groep t/m 5 kinderen
•    Categorie 3: 4 t/m 12 jaar – Groep vanaf 6 kinderen

Te winnen prijzen
Alle deelnemers ontvangen een diploma met tips van de professionele jury. Daarnaast selecteert de jury in verschillende categorieën de beste inzendingen die kans maken op mooie, muzikale prijzen. Voor beginnende muzikanten, voor de meest originele inzendingen en het meest muzikale spel. Ook zijn er aanmoedigingsprijzen te winnen, is er een Publieksprijs en een Themaprijs. Op zondag 24 november wordt De Muziekwedstrijd afgesloten met een feestelijke Muziekdag in TivoliVredenburg in Utrecht met muzikale activiteiten, optredens van prijswinnaars, jurygesprekjes en natuurlijk de officiële prijsuitreiking. Bekijk hier een overzicht van alle prijzen.

Prinses Christina Concours 
Het Prinses Christina Concours gelooft in de kracht van muziek en stimuleert kinderen en jongeren van 4 t/m 21 jaar in hun muzikale ontwikkeling. Met concoursen voor klassiek, jazz en compositie, de Classic Express, de PCC Academy, De Muziekwedstrijd voor de allerjongsten en het docentenplatform Kies Je Instrument is het Prinses Christina Concours een toonaangevend platform voor muziekeducatie en talentontwikkeling.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x