Venntrilogie in België verkozen tot Wandelroute van het Jaar 2024

LANDGRAAF – De Venntrilogie is verkozen tot Wandelroute van het Jaar 2024 in de Benelux. Op deze langeafstandswandeling van 109 kilometer ontdek je de ruige natuurpracht van de Oostkantons in België, niet ver van de Nederlandse en Duitse grens. De wandelroute bestaat uit zes etappes door de noordelijke Venen, de Hoge Venen en de zuidelijke Venen.

Van het drielandenpunt met Nederland en Duitsland tot in Bütgenbach: op de wandelroute Venntrilogie zie je een prachtige verscheidenheid aan natuurlandschappen in Oost-België. Woest avontuur en gemoedelijkheid wisselen elkaar af. Denk aan rustieke velden en weides, diepe naaldbossen, prachtige dallandschappen, beken, watervallen, rotspartijen, kastelen, weidse panorama’s en gastvrije dorpjes. De route kreeg niet voor niets het certificaat Leading Quality Trails, Best of Europe.

De Venen in de Oostkantons is een van de oudste berggebieden van Europa. De wandelroute Venntrilogie strekt uit van het hoge noorden tot het zuiden van de Venen, met steeds weer bijzondere geologische kenmerken en zeldzame plant- en diersoorten. Het middenstuk Natuurpark Hoge Venen is met 5000 hectare aan beschermde natuur een ware trekpleister voor avonturiers. Het is het oudste natuurreservaat van Wallonië. De venen zijn ongeveer 10.000 jaar geleden gevormd in de laatste ijstijd. Er zijn sporen gevonden die duiden op menselijke aanwezigheid sinds de Romeinen. Al eeuwenlang wordt gewerkt aan het behoud en het beschermen van het veengebied.

De paden kunnen best uitdagend zijn, vooral in de Hoge Venen, vanwege de hoogteverschillen. Taal kan ook een leuke uitdaging zijn. Op sommige plekken zul je een kop koffie in het Frans bestellen en een sandwich in het Duits (of andersom). Je weet eigenlijk nooit in welke taal je wandelaars moet begroeten. Een andere uitdaging is misschien de matige netwerkdekking van je telefoon in met name de Hoge Venen. Hierdoor wordt aanbevolen om de wandelroute van tevoren te downloaden en offline mee te nemen.

Meer informatie

Bron: www.wandel.nl

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x