Toename water in Maas door regenval

LANDGRAAF – Door de neerslag in Nederland en onze buurlanden neemt de hoeveelheid water in de Maas toe. Dit is vrij normaal voor de tijd van het jaar. Er is op dit moment geen sprake van een hoogwatersituatie. Desondanks houdt Rijkswaterstaat de situatie nauwlettend in de gaten en treft waar nodig maatregelen.

Vanuit het Watermanagementcentrum van Rijkswaterstaat worden belanghebbenden (zoals waterschappen) op de stijgende afvoer van de Maas geattendeerd. Indien nodig zal Rijkswaterstaat de stuwen in de Maas openen. Onder normale omstandigheden zorgen deze stuwen ervoor dat de Maas op peil blijft voor de scheepvaart. Bij hogere afvoeren vervalt deze functie. De scheepvaart ondervindt op dit moment geen hinder van de toenemende Maasafvoer.

Maas
De Maas is een rivier die snel reageert op regen. Door de vele neerslag van de afgelopen weken is de grond verzadigd en komt de huidige neerslag vrijwel direct in de Maas terecht. De Maas krijgt hierdoor snel meer water te verwerken. De nu verwachte afvoeren komen ongeveer eens per jaar voor.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x