De Anamorfose: Duiken naar Bèr

MAASTRICHT – Op het Vrijthof te Maastricht zal de komende dagen een onbegrijpelijke vlek geschilderd worden. Dit is deel van het nieuwste project van Zicht Op Maastricht/BV Limburg: de Anamorphose ‘Duiken naar Bèr’.

Bekeken vanuit de toren van de Sint Jan op 45 meter hoogte, geeft de schildering op spectaculaire en driedimensionale wijze zijn geheim prijs. Bezoekers kunnen op interactieve wijze een rol spelen in deze anamorfose door in duikhouding op de springplank te gaan staan en van bovenaf een foto te laten nemen. Men neemt dan letterlijk een duik in de geschiedenis en kan, voor het eerst sinds 66 miljoen jaar in hartje Maastricht, de alombekende mosasaurus Bèr ontmoeten.

De anamorfose is een project van Zicht op Maastricht, onderdeel van BV Limburg, in samenwerking met de Sint Janskerk en de protestantse gemeente Maas-Heuvelland.
De schildering wordt uitgevoerd door de Maastrichtse kunstenaar Manny Dassen, zoon van Pieke. De anamorfose is ontworpen door architectenbureau Maurer United. De anamorfose is geschilderd met Sikkens verf, met speciale dank aan AkzoNobel.

Kom ook duiken naar Bèr!
De Sint Janskerk is dagelijks van 11.00 – 16.00 uur (m.u.v. zondag) geopend. Om de anamorfose waar te nemen, dient de toren van de Sint Janskerk beklommen te worden. Op 45 meter hoogte zal je niet alleen het geheim van de anamorfose ontdekken, maar ook een spectaculair uitzicht hebben over Maastricht. Neem verder nog een kijkje binnen in de Sint Janskerk. Deze indrukwekkende kerk werd gebouwd in de viertiende eeuw in Gothische stijl voor de gewone gelovigen, zodat de kanunniken zelf ongestoord hun diensten konden houden in de Servaaskerk.

De anamorfose zal tot en met oktober te zien zijn. Kom ook en neem een onvergetelijke duik in de geschiedenis van Maastricht!

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!