Douwe Bob maakt titelsong voor film Gluckauf

LANDGRAAF – Douwe Bob heeft de titelsong gemaakt voor de nieuwe Nederlandse film GLUCKAUF. Het nummer ‘Mine Again’ is vrijdagochtend gelanceerd in het ochtendprogramma van Giel Beelen op 3FM. GLUCKAUF is geregisseerd door Remy van Heugten (VALENTINO, VAN GOD LOS (tv-serie) met hoofdrollen voor Bart Slegers, Vincent van der Valk, Joy Verberk en Johan Leysen. Het scenario is geschreven door Gustaaf Peek (GODIN, HELD). Het nummer ‘Mine Again’ is te beluisteren op het YouTube kanaal van Douwe Bob.

Douwe Bob: “Ik ben gek op films en vooral ook op filmmuziek. Het was voor mij dan ook een hele eer om gevraagd te worden om de titelsong van Gluckauf te schrijven. De innige vader-zoonrelatie in de film is zeer herkenbaar. Voor mij was de uitdaging om de muziek en vooral de tekst helemaal aan te laten sluiten op de film, zodat muziek en film elkaar versterken. Ik heb het idee dat dat goed is gelukt en dat is een enorme kick. Hier ben ik heel erg trots op.”

Regisseur Remy van Heugten vult aan: ‘Vaders en zonen, liefde en onvermogen. Daar vonden Douwe Bob en ik elkaar. Ik liet hem luisteren naar mijn muzikale inspiratiebronnen, toonde hem scènes uit de film. De karakters, hun dramatiek, Douwe Bob bleek het goed te kennen. ‘Mine again’ ontstond vanuit zijn vezels. Want die eerste keer dat ik het hoorde… ik zal het nooit meer vergeten. De klanken, zijn tekst. Het hart van Gluckauf ging sneller kloppen. We hadden elkaar begrepen, zonder veel woorden. Zijn muziek, mijn film. Vanaf dat moment waren ze onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zoals vaders en zonen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.’

Over GLUCKAUF:
Lei, een dolende vijftiger die onderaan de sociale ladder leeft, doet alles om te overleven. Zijn grote angst is om de erkenning van zijn zoon Jeffrey, een ambitieuze twintiger, kwijt te raken. Wanneer Jeffrey ontdekt dat zijn vader een schuld heeft bij een charismatische onderwereldfiguur, doet hij wat elke liefhebbende zoon zou doen: hij beschouwt zijn vaders schuld als de zijne.

GLUCKAUF (de mijnwerkersgroet voor een behouden terugkeer) is een sociaal drama over de verstikkende liefde tussen een vader en een zoon, die zich als moderne outlaws staande proberen te houden in het verarmde Limburg van nu. Met GLUCKAUF, dat volledig in Limburgs dialect is gesproken, maakt Remy van Heugten zijn debuut als auteursregisseur. De film is gebaseerd op zijn persoonlijke ervaringen, op zijn woelige jeugd in dit prachtige, maar vergeten stuk aan het diepste einde van Nederland. Een streek waar de sociaaleconomische gevolgen van de sluiting van de mijnen nog steeds zeer voelbaar zijn.

De film is geproduceerd door de twee keer voor een Emmy genomineerde producenten Joram Willink en Piet-Harm Sterk van productiebedrijf BIND, in coproductie met de VARA en komt tot stand in het kader van De Oversteek, ondersteund door Nederlands Filmfonds, Mediafonds en CoBO.

September Film Distribution brengt GLUCKAUF op 29 januari 2015 uit in de bioscoop.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x