Gasterij Groote Heide heropend

VENLO – De afgelopen maanden heeft op de Groote Heide een metamorfose plaatsgevonden: het oude Infocentrum Groote Heide is door Stichting het Limburgs Landschap verbouwd tot Gasterij Groote Heide. Horeca en educatie worden hier gecombineerd.

Afgelopen woensdag 24 april is de Gasterij officieel geopend door wethouder Marij Pollux-Linssen, samen met het echtpaar Nowacki die bezoekers gastvrij gaan ontvangen in hun Gasterij. De Gasterij is gelegen aan de Hinsbeckereweg 55 en zal vanaf 25 april vijf dagen per week geopend zijn van woensdag tot en met zondag.

Verbouwing
Sinds januari is er aan de verbouwing van het Infocentrum gewerkt. Hierbij is rekening gehouden met duurzaamheid. Het gebouw verloor veel warmte door gevel, dak en ramen. Hier viel dan ook veel winst te behalen door te gaan isoleren. De ramen zijn voorzien van HR++ glas (driedubbelglas). Gasten moeten het hele jaar fijn kunnen zitten in de Gasterij en daarom is er gekozen voor een speciale ventilatie-unit die zorgt dat het binnen altijd fijn toeven is. De 21 zonnepanelen zijn nog onderweg en komen later dit jaar op het dak te liggen om energie op te wekken. De lampen zijn allemaal led.

Gasterij
Het Limburgs Landschap heeft in de Gasterij horeca en educatie met elkaar gecombineerd. Hierdoor krijgt de bezoeker meer mee over de omgeving. In totaal zijn er drie verhaallijnen die de bezoeker meeneemt op ontdekking over de Groote Heide. Zo wordt er aandacht geschonken aan beheer, geologie en geschiedenis. Het echtpaar Nowacki zal de bezoekers vijf dagen per week welkom heten. Daarnaast verzorgen vrijwilligers van de Groote Heide excursies en kinderactiviteiten op de Groote Heide met de Gasterij als start- en eindlocatie.

Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Henk Heijligers

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!