Google benoemt Beek tot beste internetgemeente van Limburg

BEEK – Beek is uitgeroepen tot de gemeente die de economische kansen van het internet het beste benut in de provincie Limburg en daarvoor een eTown Award ontvangt. Dit blijkt uit een inventarisatie uitgevoerd door SEO Economisch Onderzoek in opdracht van Google. Deze prijs, die dit jaar voor de tweede keer wordt uitgereikt, erkent gemeenten waar het midden- en kleinbedrijf het beste gebruikt maakt van het internet. De gemeente Naarden (Noord-Holland) is uitgeroepen tot de landelijke winnaar.

In 2013 liet Google voor het eerst onderzoek doen naar de online kracht van lokale bedrijven. Dit jaar is voor de tweede keer onderzocht welke Nederlandse gemeenten de economische kansen van het internet het best benutten. SEO Economisch Onderzoek heeft dit per gemeente geïnventariseerd op basis van het aantal webwinkels, het aantal bedrijven dat adverteert met Google AdWords en diens bestedingen, het aantal bij SIDN geregistreerde internet-domeinnamen en gemiddelde up- en downloadsnelheid per gemeente. Google reikt per provincie aan één gemeente een eTown Award uit om zo hun inspanningen op het gebied van online ondernemen te erkennen.

Burgemeester Krewinkel van de gemeente Beek: “Ondernemen zit in de haarvaten van de gemeente Beek. Dat blijkt ook weer uit deze prijs. Ik ben erg trots op onze ondernemers en het prettige ondernemersklimaat dat er in Beek heerst. Ik wil de ondernemers van Beek van harte feliciteren met het winnen van deze award.”

Rogier Klimbie, hoofd beleidszaken van Google Nederland: “Het internet biedt ook minder grote ondernemingen de kans om wereldwijd nieuwe klanten te bereiken. Dit onderzoek toont aan dat juist ook in kleinere plaatsen mensen volop online ondernemen.”

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x