Verkiezing Beste Binnenstad: Venlo zet beste beentje voor

VENLO – Medio september is bekend geworden dat Venlo samen met Zaanstad in de race zit voor de titel Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015. De komende weken bezoekt de jury de finalisten en wordt een consumentenonderzoek gehouden in beide steden. 21 november maakt het platform Binnenstadsmanagement de winnaar bekend. Venlo wil daarom de komende weken zijn beste beentje voor zetten door samen met de gemeente, Ondernemersvereniging Venlostad.com en stichting Venlopartners diverse acties in touw te zetten.

Wethouder Stephan Satijn: “In 2009 sprak het toenmalige college van B&W samen met de binnenstadondernemers de ambitie uit dat Venlo in 2013 zou gaan voor de titel Beste Binnenstad van Nederland. In die periode, waarin de stad vanwege de talloze bouw- en infraprojecten letterlijk in puin lag, was deze ambitie voor veel mensen nogal een gevalletje wishful thinking. Maar zie nu; we zitten in de finale! Er is veel gebeurd om de stad beter, aantrekkelijker, mooier en veelzijdiger te maken. Onze inwoners hebben in de laatste stadspeiling hun waardering hiervoor al uitgesproken. Nu is het tijd om dit ook de rest van Nederland te laten weten.”

Acties
De acties die door Stichting Venlo Partners worden georganiseerd bestaan onder andere uit spanframes bij alle invalswegen van Venlo, advertenties in dag- en weekbladen en de ontvangst van de jury op 11 oktober. Ondernemersvereniging Venlostad.com heeft een speciale werkgroep opgericht om vanuit ondernemers ook diverse activiteiten te organiseren. Ook heeft Venlo Partners in nauw overleg met Venlostad.com de binnenstadondernemers gefaciliteerd door het uitdelen van onder andere raamstickers, kassarolstickers en spandoeken in de winkelstraten.

Toine Schreinemachers (voorzitter Venlostad.com): “Ook de binnenstadondernemers zien hoe mooi onze binnenstad wordt en dat de talloze ingrepen van de afgelopen jaren hun vruchten zullen afwerpen. Wij hebben in 2009 samen met de gemeente Venlo de ambitie uitgesproken om dit jaar uitgeroepen te worden tot beste binnenstad. En we zijn al tot de finale gekomen. Nu komt het er in de laatste maanden op aan de jury te overtuigen dat wij ook echt de beste zijn. En daar hebben we alle ondernemers bij nodig.”

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x