Groen licht voor bestemmingsplan KazerneKwartier

VENLO – De Raad van State heeft ingestemd met het bestemmingsplan voor het KazerneKwartier in Venlo. Dat maakte de Afdeling Bestuursrechtspraak vanochtend bekend. Daarmee kan de beoogde mix aan stedelijke functies en voorzieningen ook daadwerkelijk landen op het KazerneKwartier.

Omdat het voetbalstadion definitief niet doorging oordeelde de Raad van State vorig jaar dat de behoefte aan leisure op het KazerneKwartier en de uitvoerbaarheid van het bestemmingsplan beter onderbouwd moest worden. Daarop schrapte de gemeenteraad eind november 2014 het voetbalstadion uit het bestemmingsplan en werd aanvullend onderzoek gedaan naar de behoefte aan leisure-functies. Vandaag werd duidelijk dat die aanvullingen voldoende zijn om door te mogen gaan met de plannen voor grootschalige leisure-activiteiten op het terrein.

Wethouder Jos Teeuwen is erg verheugd met de uitspraak: “Dit is ontzettend goed nieuws. Niet alleen voor ons als gebiedsontwikkelaar, maar natuurlijk ook voor de marktpartijen. Hiermee is het fundament gelegd onder de totale gebiedsontwikkeling. En dat is wel een flinke stap! Het geeft ons veel  vertrouwen in de toekomst en we gaan nu samen met de marktpartijen op volle kracht verder met de onderhandelingen en verdere uitwerkingen, zodat de raad in het eerste kwartaal een definitief besluit over de ontwikkeling kan nemen. Hopelijk kan er dan snel gebouwd worden!”

Leisure-behoefte
Bezwaarmakers waren van mening dat er geen behoefte is aan leisure op het kazerneterrein en de Raad van State vroeg de gemeente daarom om die behoefte nog beter te onderbouwen. “De Raad van State was bekend met de vraag van belanghebbenden of de plannen voor het KazerneKwartier wel aanvullend zouden zijn aan de binnenstad. Ik ben blij dat de Raad van State daar nadrukkelijk oog voor heeft gehad en dat ze nu concluderen dat er sprake is van een goed ruimtelijk plan. De uitspraak bevestigt dat de behoefte aan leisure op het KazerneKwartier goed onderbouwd is en dat we niet bouwen voor de leegstand”, aldus wethouder Teeuwen.

Met deze uitspraak is het bestemmingsplan voor het KazerneKwartier onherroepelijk geworden en kan daartegen geen bezwaar of beroep meer worden aangetekend. De eerstvolgende stap binnen het project KazerneKwartier is het definitieve besluit van de gemeenteraad over de plannen in het eerste kwartaal van 2016.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x