Groen licht voor Schinkelkwadrant Zuid in Heerlen

HEERLEN – De gemeente Heerlen mag door met de ontwikkeling van het plan Schinkelkwadrant Zuid. Dat betekent ook groen licht voor de komst van Primark naar Heerlen.

Dat blijkt uit een uitspraak van de Raad van State op woensdag 5 november. Wethouder Barry Braeken reageert verheugd op de uitspraak. “Ik ben blij dat de hoogste rechter het eens is met onze opvatting dat de ontwikkeling van dit gebied voor onze stad van groot belang is.”

Regionale behoefte
De ontwikkeling van het gebied Schinkelkwadrant Zuid is tot aan de hoogste bestuursrechter uitgevochten. Deze heeft nu geoordeeld dat er regionale behoefte bestaat aan de ruimte voor detailhandel, die het plan mogelijk maakt. Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning zijn vanaf vandaag onherroepelijk in werking getreden.

Nieuw stadskantoor
Met Schinkelkwadrant Zuid zet Heerlen in op een compact, levendig en aantrekkelijk centrum in de Peutzdriehoek. Op deze plaats is bewust gekozen voor vernieuwing als reactie op veranderend winkelgedrag. In de nieuwbouw is ruimte voor nieuwe winkelformules die niet passen in bestaande panden. Ook komt er het nieuwe stadskantoor.

foto: 4Building

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x