Groen licht Vrieheide-de Stack

HEERLEN – De gemeenteraad van Heerlen geeft groen licht voor de nieuwe aanpak herstructurering Vrieheide-de Stack. Het masterplan ‘Buurtbusiness – Energie voor Vrieheide-de Stack’ geeft een beeld van een leefbaarder Vrieheide waar bewoners, overheid en andere partners de komende tijd aan werken. Het plan is het kompas voor de zaken die ondernomen gaan worden met een grote verzameling van maatregelen waaruit geput kan worden.

Het afgelopen jaar is achter de schermen hard gewerkt in de proeftuin Vrieheide. In totaal vonden er 11 initiatieven met en van bewoners plaats. Tegelijkertijd zijn er tal van scenario’s met de buurt bedacht die moeten zorgen voor een impuls ter verbetering van de leefbaarheid van Vrieheide. Het nieuwe van deze aanpak zit in de combinatie van ‘maatschappelijke initiatieven’, bijvoorbeeld de moestuin, juridisch advies en coöperatie Vrieheide, van bewoners die samen actief worden voor hun eigen buurt en daarmee ook de gemeenschap versterken. Met daarnaast ‘projecten’ onder regie van de gemeente, bijvoorbeeld de aanpak van de bosplantsoenen en sociale veiligheidsaanpak. Dít samen is de sleutel tot de ruimtelijke versterking en de verbetering van de leefbaarheid. In het begin zal het lijstje met projecten langer zijn dan de maatschappelijke initiatieven. Het is de bedoeling dat dit wordt omgedraaid en bewoners op termijn zelf het voortouw nemen in de aanpak van Vrieheide.

De raad is enthousiast over de aanpak. Vooral ook vanwege de rol van de bewoners die zich op een energieke manier inzetten voor een vitaal Vrieheide.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x