Heerlen vraagt begrip en hulp bij opruimwerk na noodweer

HEERLEN / LANDGRAAF – Medewerkers van de gemeente Heerlen zijn hard aan het werk om de grootste overlast van het noodweer van gisteravond en vannacht weg te nemen. Het is echter onmogelijk om alles in één keer op te ruimen.

Ook de komende week zal hier en daar nog sprake zijn van vervuilde wegen, bergen snoeihout en omgevallen bomen op plaatsen waar ze niet direct gevaar opleveren. Wij vragen om begrip hiervoor. Bovendien zou het fijn zijn als inwoners willen helpen met het vrijmaken van de putroosters (zie foto), zodat regenwater zo snel mogelijk in het riool terecht komt.

De medewerkers van de gemeente worden geholpen door personeel van enkele aannemers en door mensen van Werk voor Heerlen.

Loshangende/afgebroken takken en omgevallen bomen op wegen en voetpaden worden weggehaald, zodat burgers hun woningen kunnen bereiken en het verkeer vrije doorgang heeft. Veegmachines en een kolkenzuiger vegen de straten en maken de putten leeg op plaatsen waar de meeste vervuiling van blad en modder is.

In het centrum van Hoensbroek, in de Kouvenderstraat en op de markt, worden extra reinigingsvoertuigen ingezet om ondernemers bij te staan.

Aan de Dudoklaan (Zeswegen) is een talud van de spoorlijn weggespoeld. Groot materieel is aan het werk om de modder van het wegdek te verwijderen.

De wachtdienst voor calamiteiten is voor vanavond en vannacht opgeschaald om eventuele nieuwe calamiteiten op tijd aan te kunnen pakken.

Landgraaf
Ook in Landgraaf heeft het noodweer op veel plaatsen geleid tot behoorlijke schade. Er wordt met man en macht gewerkt om alle omgewaaide bomen, afgebroken takken, straten en groenvoorzieningen weer op te ruimen en schoon te maken.

De Dr. Calsstraat is behoorlijk getroffen door het noodweer dat donderdagavond over Landgraaf trok. De weg is vanwege het opruimen van de grote ravage vanaf de hoek Dr. Calsstraat/Einsteinstraat richting Eygelshoven afgesloten voor het verkeer in beide richtingen. Verwacht wordt dat de werkzaamheden hier ongeveer een week duren.

De Eynattenstraat is tot nadere berichtgeving afgesloten voor verkeer wegens het omhoog komen van het wegdek door nog onbekende oorzaak. De bewoners hebben inmiddels een bewonersbrief gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!