Hoeve SamSam haalt Lopifit naar Limburg

NEDERWEERT – Hoeve SamSam in Nederweert biedt vanaf het nieuwe seizoen (vanaf maart 2017) de Loopfiets aan voor tochten door de mooie omgeving.

Een tochtje met de loopfiets is net als bij de Cabrio tuk een zeer bijzondere belevenis. Je ‘wandelt’ met gemak 15 tot 25 kilometer per uur. Het is gezellig, ontspannen en gezond. De Loopfiets is een ideaal vervoermiddel om de natuur van Midden Limburg op een unieke manier te beleven. Voor Hoeve SamSam past de Loopfiets daarom ook uitstekend binnen het gedachtengoed en de dienstverlening van de onderneming.

De Lopifit is een elektrisch aangedreven kruising tussen een loopband, een step en een fiets. Door het superslimme elektrische aandrijfsysteem bereik je al lopend de snelheid van een fiets. Zo ‘loopfiets’ je in een uur vijftien tot vijfentwintig kilometer.

De Lopifit loopfiets is een totaal nieuwe manier van verplaatsen. Met de elektrische ondersteuning kost het lopen op een loopfiets je niet meer inspanning dan een wandeling van A naar B. Het verschil is dat je dankzij de ondersteuning met fietssnelheid vooruitkomt, terwijl je je wandel tempo niet aan hoeft te passen.
De loopband waar je op loopt wordt door je loop-activiteit in beweging gezet. Een sensor registreert de bewegende band en schakelt de motor van de fiets in die (net als bij een elektrische fiets) voor de ondersteuning zorgt. Je kunt de band stop zetten en freewheelen. Als je de band stopt of remt, schakelt de motor zich automatisch uit.

De Lopifit is in 2014 uitgevonden door Bruin Bergmeester uit het Drentse Valthe. Hij stond op een loopband in de fitnessschool en dacht: dit moet toch ook lekker buiten kunnen? De inventieve Drent ging aan de slag en niet veel later had hij zijn eerste Lopift gebouwd. Niet wetend dat het zo’n succes zou worden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!