Inzendtermijn Raadselige Roos sluit op 1 oktober

VENRAY – Over ruim een maand sluit de inzendtermijn om nog mee te kunnen doen aan de nieuwe editie van de schrijfwedstrijd Raadselige Roos. De inzendtermijn sluit namelijk op 1 oktober aanstaande. Net zoals in andere jaren loopt het nog geen storm met de inzendingen. De belangrijkste oorzaak daarvan is de landelijke spreiding van de schoolvakanties. In de regio Zuid, die goeddeels samenvalt met het wedstrijdgebied van de schrijfwedstrijd, zijn veel mensen op vakantie of nog ergens naar onderweg.

Schrijftalent
De ervaring van de wedstrijdorganisatie echter leert dat naarmate de inschrijfdatum in zicht komt, amateurdichters en – schrijvers haast maken om een gedicht of verhaal in te zenden. Er zijn veel mensen in ons land die schrijven voor hun plezier en deze kunst dagelijks beoefenen. Sommige mensen vinden het fijn om hun schrijftalent regelmatig te toetsen en ter beoordeling voorleggen aan een jury. Zij zien het meedoen aan een schrijfwedstrijd als een vorm van talentontwikkeling en ervaren de publicatie van hun verhaal of gedicht als blijk van waardering van dat talent. Jaarlijks telt Raadselige Roos ongeveer 70 tot 80 inzendingen.

Meedoen
De schrijfwedstrijd is bedoeld voor iedereen boven de 18 jaar en die woont of geboren is in Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en Nederlandstalig België. De inzendingen moeten in het Nederlands zijn geschreven, mogen niet eerder elders zijn gepubliceerd en moeten digitaal worden aangeleverd naar: raadseligeroos@literaircafevenray.nl. De spelregels van de schrijfwedstrijd zijn te vinden op de website: www.literaircafévenray.nl.

Thema
Het thema dit jaar is: Onderweg. Het thema is verplicht voor alle inzendingen zowel proza als poëzie. Een thema waarmee een amateurschrijver en –dichter wel raad mee weet. Volgens de wedstrijdorganisatie is het een zeer toegankelijk thema.

Winnaars Raadselige Roos 2015
Wie de winnaars worden van de oudste en meest bekende schrijfwedstrijd in onze regio bepalen de drie jury’s: vakjury Poëzie, vakjury Proza. De Publieksjury looft voor het beste ingezonden gedicht de zogeheten BIJ-prijs uit.

Feestelijke uitreiking
Op zondag 24 januari 2016 zal burgemeester Hans Gilissen voor de zesde achtereenvolgende keer, de drie prijswinnaars bekendmaken. De prijsuitreiking begint om half 12 in Dans- en partycentrum Anno ’54 tegenover het gemeentehuis aan de Raadhuisstraat in Venray.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x