Kinderen uit opvang kregen voetbalclinic van selectiespelers VVV-Venlo

VENLO – Stichting Het Vergeten Kind organiseerde vandaag een voetbalclinic bij Jupiler League voetbalclub VVV-Venlo. De selectiespelers gaven aan 19 kinderen een onvergetelijke dag met de voetbalprofessionals. Deze dag konden ze zich weer even helemaal kind voelen en hun problemen vergeten. De voetbalclinic is onderdeel van de Week van het Vergeten Kind (29 januari tot en met 4 februari) waarin de Stichting aandacht vraagt voor de problematiek van kinderen in de opvang.

Een dag vol plezier
De kinderen werden opgehaald bij hun opvanglocaties. Nadat zij ontvangen werden met een drankje en iets lekkers was het tijd voor het echte werk. De kinderen kregen een mooi t-shirt uitgedeeld, zodat zij als echt team aan de voetbalclinic konden beginnen. De voetbalclinic werd gegeven door de selectiespelers van VVV-Venlo. Na de voetbalclinic kregen de kinderen een rondleiding door het voetbalstadion en zij hebben deze feestelijke dag afgesloten met patatjes en een cadeautasje met onder andere een kaartje voor de eerst komende thuiswedstrijd van VVV- Venlo.
“Ik was verrast en enthousiast hoe de kinderen het vandaag deden. De belevenis en het plezier dat de kinderen hebben, daar word ik als trainer heel blij van. Het was een top dag!”, aldus Torino Hunter, selectiespeler VVV Venlo.

Voetbalclinics
VVV-Venlo is niet de enige voetbalclub waar een voetbalclinic georganiseerd zal worden. Binnenkort zal dit sportieve evenement ook bij de volgende voetbalclubs plaatsvinden: Achilles29, Almere City FC, De Graafschap, FC Den Bosch, FC Dordrecht, FC Eindhoven, FC Emmen, FC Oss, FC Volendam, Fortuna Sittard, Helmond Sport, MVV Maasstricht, NAC Breda, RKC Waalwijk, SC Cambuur en SC Telstar. In totaal zullen circa 350 kinderen uit opvanglocaties door heel Nederland een voetbalclinic volgen.

De Week van Het Vergeten Kind
Vanaf zondag 29 januari t/m zaterdag 4 februari organiseert Stichting Het Vergeten Kind verschillende activiteiten door het hele land. Vaste onderdelen zijn de uitreiking van de Kind Centraal Award en het Filmfestival. Ook zijn er een aantal nieuwe activiteiten bijgekomen, zoals de organisatie van diverse voetbalclinics. In de Week van Het Vergeten Kind vraagt de stichting speciale aandacht voor de zeer kwetsbare groep van 4.000 kinderen in de maatschappelijk opvang en de 3.000 in de vrouwenopvang. Door middel van de activiteiten tijdens de Week krijgen de kinderen de kans om hun verhaal te vertellen over deze problematiek.

35.000 handtekeningen voor kinderen in de vrouwen- en maatschappelijke opvang
Vanaf 16 januari zal de stichting samen met haar ambassadeurs weer heel Nederland wakker schudden om ‘vergeten kinderen’ zichtbaar te maken, een stem te geven en te ‘strijden’ voor duurzame verbeteringen van de kwaliteit van de opvanglocaties. Daarbij verzamelen zij minimaal 35.000 handtekeningen om het onderwerp van de Week op de lokale en nationale politieke agenda te krijgen. Want ieder kind in Nederland dat noodgedwongen in de opvang terecht komt, verdient psychische hulp zodat hij of zij traumatische ervaringen goed kan verwerken. Dit is nu niet het geval. De hulp die wel aan de volwassenen wordt geboden voor een goede start om een nieuw leven op te kunnen bouwen, is juist voor beiden hard nodig. Op de website van de stichting kunnen mensen een handtekening voor de petitie zetten.

Laat ook je hart spreken en teken de petitie op hetvergetenkind.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!