Opening Cultuurcentrum De Klimboom Simpelveld

SIMPELVELD – Op 7 maart vindt de opening plaats van de nieuwe Klimboom aan de Dr. Ottenstraat 46 te Simpelveld. Om 15.00 uur vindt de interne opening plaats. Deze wordt verricht door de heer P.Diederen, Directeur van het Huis voor de Kunsten in Limburg en door de heer J.Evers, Directeur van de Woningstichting Simpelveld.

Vervolgens vindt om 20 uur het openingsconcert plaats met de bekende artiest Jack Vinders. Voor dit concert is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. (Graag vooraf reserveren via 0655954525 of via info@puurweijersenweijers.nl)

Het gebouw is eigendom van de Woningstichting en wordt beheerd door de Stichting Culturele Evenementen , bestaande uit de dames Orjana Ploemen, Lilian van Moerkerk en de heren René Heltzel, Hub Mulleneers, Karel Broekmans en Arno Baumann.

De afgelopen maanden is er veel werk verzet om de vroegere gymzaal om te bouwen tot een volwaardig kunst en cultuurhuis. Men is er in geslaagd om het gebouw om te vormen van de oorspronkelijke sportfunctie naar de culturele functie. Hierdoor is er ruimte gemaakt voor een ruime theaterzaal en voor een viertal ateliers voor kunstenaars. Het is deze mix van theater en ateliers die de Klimboom zo uniek voor Limburg maakt.

Door de hoge kosten die een en ander met zich meebrengt, zult u bij een bezoek merken, dat het cultuurcentrum voorlopig nog in ontwikkeling is en daarbij is elke eventuele bijdrage van uw kant van harte welkom. Een mailtje naar info@cultureelsimpelveld.nl is voldoende, dan ontvangt u nadere informatie over deze financiële actie.

Het bestuur van de Stichting nodigt u graag uit om tijdens een van de voorstellingen in maart het theater te komen bezoeken:

Op 7 maart : Jack Vinders, op 15 maart : Die Moselsänger, op 22 maart : Ruud Verhoeven en op 25 maart een kindervoorstelling met poppentheater Fatsnerran Samen met de Stichting Culturele Evenementen zijn velen blij met het feit , dat het culturele hart van Simpelveld op een nieuwe plek kan blijven kloppen. U bent van harte welkom.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x