Recordaantal bezoekers voor Thermenmuseum en Kasteel Hoensbroek

HEERLEN – De bezoekersaantallen van het Thermenmuseum Heerlen en Kasteel Hoensbroek stegen ook in 2023 weer. Ruim 110.000 bezoekers lieten zich in 2023 verwonderen door de unieke geschiedenis en schoonheid van de musea.  

Thermenmuseum ontvangt meer bezoekers dan ooit
Het Thermenmuseum ‘De Nachtwacht van de Nederlands archeologie’ heeft in 2023 22.905 bezoekers ontvangen. Dit zijn er 1.775 meer dan in 2022. Met name onderwijsinstellingen wisten hun weg goed te vinden naar het museum voor een educatief een leerzaam programma.

Kasteel Hoensbroek succesvol
Ook Kasteel Hoensbroek mocht in 2023 weer meer bezoekers verwelkomen dan in de voorgaande jaren. 87.130 bezoekers betraden de ophaalbrug van het kasteel. Dit waren er 13.079 meer dan in 2022. Kasteel Hoensbroek heeft de afgelopen jaren veel prijzen in de wacht gesleept. Het kasteel was onder andere de winnaar van de Kidsproof Museum 2023 award én een jaar eerder benoemd tot allermooiste kasteel van Nederland door de ANWB. Beiden bleken, naast het uitgebreide programma in de schoolvakanties en veel landelijke aandacht, een positief effect te hebben op de bezoekersstroom.

Cultuureducatie een belangrijke pijler
Dat cultuureducatie steeds belangrijker en toegankelijker wordt, is ook sterk zichtbaar in de bezoekersaantallen van de genoemde Heerlense musea. 7.441 scholieren bezochten het Thermenmuseum voor een leerzame en unieke beleving. 5.612 kinderen doken in de geschiedenis van Kasteel Hoensbroek. En ook in de Vondst gingen 554 scholieren op onderzoek uit.

‘’Het verleden van Heerlen leeft volop bij jong en oud. Dat zoveel kinderen de weg naar onze musea weten te vinden en zich laten verbazen en verwonderen over de geschiedenis van hun eigen stad maakt me enorm trots.’’ Aldus Jordy Clemens – Wethouder Cultuur en Erfgoed Gemeente Heerlen.

De Vondst
Ook de Vondst, het kloppend hart van archeologisch Limburg, trok in 2023 3.046 bezoekers die nieuwsgierig waren naar het verleden!

“We zijn blij dat we afgelopen jaar wederom een groei in bezoekersaantallen hebben weten te realiseren, waardoor nog meer mensen hebben kunnen genieten van ons rijke erfgoed. Tegelijkertijd ben ik bijzonder trots op de toewijding en inzet van onze medewerkers die, dag in dag uit, bijdragen aan het behoud en de beleving van ons erfgoed.” Aldus Hans Thuis – Museum Directeur.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x