Solar Weekend verwelkomt vijfduizendste creatief concept

ROERMOND – Met het vijfduizendste ingezonden creatief concept heeft Solar Weekend dit jaar een mijlpaal bereikt. Het festival wordt ieder jaar opgebouwd met hulp van creatieve partijen die ieder jaar hun concept insturen. Dit jaar werken er meer dan zevenhonderd partijen mee aan het festival.

Solar Weekend, aan de pittoreske Maasplassen in Roermond, neemt de bezoeker mee op reis door een wondere wereld van kunst, entertainment, verbazingwekkende handgemaakte bouwwerken en natuurlijk heerlijke zomerse muziek en live-entertainment.De prachtige podia zijn ontworpen door kunstenaars, de bizarste spelletjes bedacht door creatieve partijen. De ruimte voor theater en kunstwerken is geprogrammeerd door collectieven die garant staan voor de vetste feesten. Solar Weekend is met recht het creatiefste festival van Europa en heeft ook dit jaar weer een creatief programma om trots op te zijn. Werkelijk alles wordt één week voor het festival begint met de hand gebouwd, met als overkoepelend thema: ‘Cinema’.

Thema: Cinema
Dit jaar heeft Solar Weekend een mijlpaal bereikt. Na tien edities is dit jaar alweer het vijfduizendste creatieve concept ingestuurd. De creativiteit spat van het festival af. Zo hebben de befaamde jongens van Driehoek dit jaar een Trailer Trash kamp opgetuigd, daar waar de B-sterren baden in goedkope champagne en alles kitsch is behalve het feest. Ook Rave van Fortuin is dit jaar weer aanwezig, met het Kappa Delta Fissa stage. Verwacht beerpong, cheerleaders en muziek die alle kanten opgaat. De Fijne Snuiters en Apenkooi Gym hebben een stage ontworpen waar de bezoekers alleen naar binnen kunnen swingen via een springkussen. Eenmaal binnen wil je niet meer naar buiten.

Tot in de kleinste details
Maar het vermaak en de creativiteit zijn ook te vinden in de allerkleinste aspecten. Er is wachtrij-entertainment. Er wordt gewildhaakt op de camping en voor de slaperige gasten is er een ‘wakker worden’ rave. Ook het thema ‘Cinema’ wordt volop in beeld gebracht. Zo staat Transformer Optimus Prime in levende lijve te pronken, kun je een Bucket List afstrepen, met hoepelwerpen kun je de titel ‘Lord of the Rings’ verdienen en natuurlijk kunnen bezoekers hun zangkunsten bewijzen op de Solar Got Talentshow.

Theatraal talent
In de Theater Area vindt de bezoeker een hoop grote artiesten in wording. Zo komt de upcoming funk/soul/toetsenist en zanger Thom Hoorweg spelen. Hij is uitgeroepen tot hét Jazz/Soul talent en bekend van De Wereld Draait Door. Het gezelschap Anke & Hanne staat met een theateruitvoering over afscheid nemen van jezelf op het podium.

Solar ondersteunt collectieven
Een aantal jaar geleden bouwden de jongens van GeenGezicht nog aan hun mini-zwembad, dit jaar nemen ze het volledige ontwerp van de Mainstage voor hun rekening. De groep Hermanders en het Uitvindersgilde tekenen voor de Techno Tent en Copy of Lucas bouwt de Rauw stage. Solar Weekend is er trots op deze collectieven op professionele wijze te begeleiden, zowel op het festival als daarbuiten. Zo krijgen de vroege ticketkopers met hun Solar Weekend Paspoort korting op feesten van de creatieve collectieven. Op die manier versterken zij en Solar Weekend elkaar. Solar Weekend vindt plaats op 30, 31 juli en 1 en 2 augustus aan de Maasplassen in Roermond. Voor de volledige creatieve line-up, ga naar http://solarweekend.com/nl/creative-citizen.

Solar Weekend vindt komend jaar voor de elfde keer plaats bij recreatiestrand “De Weerd” in Roermond.  Het festival staat bekend als een van de meest creatieve festivals van Europa. Solar Weekend is meer dan muziek alleen: een totaalbeleving van hedendaagse kunst, muziek en theater. 

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x