Wolaap geboren in GaiaZOO

KERKRADE – Op donderdag 29 januari is een wolaap geboren in GaiaZOO. Het is de derde keer dat moeder Quinda een jong krijgt, maar de vorige keren overleed het jong helaas na korte tijd.

Dit keer ziet het er veelbelovend uit. Het jong houdt zich goed vast en de dierverzorgers hebben de kleine al zien drinken. Moeder Quinda loopt nog wel wat moeizaam, maar de dierverzorgers houden haar goed in de gaten. Er zijn in Europa nog maar vijf dierentuinen die deze kwetsbare apensoort huisvesten en geboortes zijn zeldzaam. Eind vorig jaar arriveerde nog een nieuwe vrouwelijke wolaap in GaiaZOO. Hopelijk kan zij ook voor nageslacht gaan zorgen om deze bijzondere apensoort in dierentuinen te kunnen behouden.

Shetland pony's gearriveerd in GaiaZOO
Op zondag 1 februari zijn de eerste nieuwe dieren van 2015 in GaiaZOO gearriveerd; de Shetland pony's! Onder grote belangstelling werden de Shetland pony's opgehaald op het KassaPlein. Samen met de dierverzorgers vertrok de grote stoet kinderen met de pony's richting de KinderBoerderij. Hier maakten de pony's kennis met hun nieuwe verblijf.

shetland pony gaiazoo

Bron: www.gaiazoo.nl

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x