Aantal overnachtingen in Valkenburg aan de Geul in de lift

VALKENBURG AAN DE GEUL – Het aantal overnachtingen in Valkenburg aan de Geul is in de eerste maanden van 2015 met 7% toegenomen. Dit blijkt uit het aantal aangiftes van toeristenbelasting. In de periode januari tot en met mei waren er ruim 345.000 overnachtingen. Dit is een toename van meer dan 22.000 ten opzichte van 2014.

In de kern Valkenburg is sprake van een stijging van 9%. Opvallend is verder dat de campings in Valkenburg aan de Geul 17% meer overnachtingen telden dan in 2014.

Enkele jaren geleden startte de gemeente met ambitieuze plannen om te investeren in de toekomst van toeristisch Valkenburg aan de Geul. Samen met de ondernemers heeft de gemeente ingezet om de kwaliteit en de beleving van de historische vestingstad te versterken. De nieuwe Geulpoort, de opgeknapte Grendelpoort en het prachtig nieuwe Halderpark zijn hiervan het resultaat. De uitbouw van Valkenburg als winkelstad met het nieuwe winkelcentrum bereikt binnenkort het hoogste punt en is in 2016 gereed. ‘De beslissing om te vernieuwen en te investeren was geen keuze, maar bittere noodzaak. We hebben een duidelijke visie op de toekomst van onze gemeente en spelen in op de sterke punten die onze gemeente te bieden heeft. Uit de eerste cijfers blijkt dat dat werkt en onze gasten ‘Valkenburg 2.0’ graag opnieuw ontdekken. Investeren in kwaliteit werpt nu al zijn vruchten af. En we zijn nog niet eens klaar!’, aldus burgemeester Martin Eurlings.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x