Jan Smeets Award voor Stichting Popmuziek Limburg

AMSTERDAM – 20 februari 2013

Tijdens de Perspresentatie van Pinkpop 2013 heeft Jan Smeets de tweede ‘Jan Smeets Award’ uitgereikt aan Stichting Popmuziek Limburg met als doelbestemming de verbetering van de oefenruimtes in Limburg.

Door heel Limburg zijn diverse oefenruimtes en locaties waar bandjes en muzikanten hard werken aan een mooie carrière in de muziek met als doel natuurlijk spelen op de podia in de wereld en op  festivals als Pinkpop. Het geldbedrag, € 20.000,00, wat bij deze award hoort wordt gestopt in een grote pot welke beheerd gaat worden door Stichting Popmuziek Limburg en waarop oefenruimtes uit heel Limburg aanspraak kunnen maken. Een likje verf hier, een nieuw tapijt daar, of een geheel nieuwe backline. Alles moet mogelijk zijn. En dit allemaal om een goede voedingsbodem voor talentontwikkeling te kunnen bieden. Zonder oefenruimtes geen muzikanten, zonder muzikanten geen popmuziek, zonder popmuziek geen Pinkpop!

De Provincie Limburg heeft besloten dit bedrag te verdubbelen en draagt eveneens € 20.000,00 bij. Hiermee geeft zij een extra impuls aan de sector popmuziek in Limburg. Gedeputeerde Cultuur Noël Lebens: “In Limburg bezuinigen we als Provincie niet op cultuur maar investeren we juist in talentontwikkeling. Muziek is daarbij één van onze speciale aandachtspunten”.

Op 26 november 2011 werd er in Geleen feestelijk stilgestaan bij het feit dat Mr. Pinkpop Jan Smeets vijftig jaar geleden zijn eerste popconcert organiseerde. Eén van de hoogtepunten was dat Jan Smeets de speciaal ontworpen ‘Jan Smeets Award’ in ontvangst mocht nemen, aangeboden door Mojo Concerts. Deze Award wordt jaarlijks uitgereikt aan díe band, muzikant of instelling die volgens Jan Smeets vanwege artistieke of innovatieve redenen recht heeft op de award. Tijdens de jaarlijkse Perspresentatie van Pinkpop in Paradiso Amsterdam krijgt de winnaar de award en een cheque met een geldbedrag van € 20.000,00 persoonlijk overhandigd door Mr. Pinkpop himself. De allereerste ‘Jan Smeets Award’ werd vorig jaar overhandigd aan het festival BRUIS in Maastricht.

Kijk voor meer informatie over het Stichting Popmuziek Limburg op www.spl.nl

 

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!