Festival Popronde krijgt Jan Smeets Award

AMSTERDAM – Tijdens de Perspresentatie van Pinkpop 2014 heeft Jan Smeets de derde Jan Smeets Award uitgereikt aan het landelijk reizende festival Popronde. Jan Smeets: “Popronde biedt al jaar en dag nieuw talent een podium, opdat ze, zoals Kensington, Racoon, Go Back To The Zoo, Blaudzun, De Staat, Chef’ Special en vele anderen, uiteindelijk op het podium van Pinkpop terecht kunnen komen met de ervaringen en kilometers van de Popronde nog in de benen.”

Popronde is een reizend festival dat elk najaar in de periode september tot en met november plaatsvindt in een 30-tal steden in Nederland. De Popronde is voor (nog) onbekende bands de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour-en speelervaring op te doen. Iets wat voor de Popmuziek erg belangrijk is. Zonder een dergelijke structuur is het voor nieuwe bandjes erg moeilijk om bekendheid te vergaren en uiteindelijk op festivals als Pinkpop terecht te komen. Met het wegvallen van subsidies wordt het steeds moeilijker om de volle kracht van het festival uit te buiten. Met de Award is een geldprijs van € 20.000,00 gemoeid wat volledig ter ondersteuning van het festival gebruikt zal worden.

“De Jan Smeets-award zien we als een gigantisch groot compliment, een – volkomen overwachte – erkenning voor onze bijdrage aan de popmuziek. Dankzij de Jan Smeets-award kunnen we het festival verstevigen en bestendigen voor de toekomst, kunnen we ambitieuze acts uit Nederland een alsmaar groter wordend podium en publiek bieden dat ze verdienen, ze een stap in hun carrière verder helpen.” Aldus Bas Broeder namens Popronde.
Kijk voor meer informatie over de Popronde op www.popronde.nl

Popronde sluit ook mooi aan op de ontvanger van vorig jaar, toen de Jan Smeets Award werd ontvangen door Stichting Popmuziek Limburg (SPL) met als doelbestemming de verbetering van de oefenruimtes in Limburg. Met het geldbedrag, dat werd verdubbeld door de Provincie Limburg, heeft SPL afgelopen naar 20 Limburgse oefenruimtes, waar wekelijks 120 acts repeteren, kunnen ondersteunen. Van een nieuwe deur, het isoleren en likje verf tot nieuwe versterkers, het gehele bedrag is ten goede gekomen aan de verbetering van die oefenruimtes.

Op 26 november 2011 werd er in Geleen feestelijk stilgestaan bij het feit dat Mr. Pinkpop Jan Smeets vijftig jaar geleden zijn eerste popconcert organiseerde. Eén van de hoogtepunten was dat Jan Smeets de speciaal ontworpen ‘Jan Smeets Award’ in ontvangst mocht nemen, aangeboden door Mojo Concerts. Deze Award wordt jaarlijks uitgereikt aan díe band, muzikant of instelling die volgens Jan Smeets vanwege artistieke of innovatieve redenen recht heeft op de award. Tijdens de jaarlijkse Perspresentatie van Pinkpop in Paradiso Amsterdam krijgt de winnaar de award en een cheque met een geldbedrag van € 20.000,00 persoonlijk overhandigd door Mr. Pinkpop himself. De allereerste ‘Jan Smeets Award’ werd in 2012 overhandigd aan het festival BRUIS in Maastricht.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x