Kunstbende Limburg gaat naar het Young Creators festival

Kunstbende

AMSTERDAM / LANDGRAAF – Op zaterdag 29 juni 2024 vindt het Young Creators Festival (landelijke Kunstbende finale) plaats in de Melkweg en iNN in Amsterdam. Ruim 160 jongeren van 13 t/m 19 jaar strijden om een talentontwikkelingstraject en een plek op een landelijk bekend festival of in een museum. En Kunstbende Limburg mag zich gaan vertegenwoordigen in alle negen de categorieën.

Van gedicht in het Urkers tot horrorfilm
Op dit festival kan het publiek genieten van een enorme variëteit aan acts in negen categorieën: Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. De talentvolle makers van deze acts zijn de winnaars van de voorrondes die plaatsvonden in maart en april in elke provincie. Alles komt voorbij: van een gedicht in het Urkers tot een horrorfilm. En van een goochelact tot een presentatie van natuurhuizen gebouwd in Sims. Er zijn wat zwaardere thema’s zoals verlatingsact, verslaving, rouw en in transitie gaan. Vaak gaat het ook over de onderwerpen waar je als jongere mee te maken krijgt, zoals de ontwikkeling van je eigen identiteit en jezelf blijven. Alles mag op het Kunstbende-podium, mits het zelf bedacht en gemaakt is. Check hier de line-up van de finalisten.

Limburgse finalisten op het Kunstbende Young Creators Festival
Om in de landelijke finale terecht te komen wordt er in elke provincie een voorronde gehouden, zo ook in Limburg. Deze heeft op zondag 24 maart 2024 plaatsgevonden, in het Toon Hermans Theater te Sittard. Voor het eerst in vier jaar waren er ook precies genoeg deelnemers in de categorieën Film en Fashion om deze door te laten gaan. In de categorie Content Creator is een Wildcard uitgegeven aan Floor Bons, zij is automatisch binnen deze categorie geselecteerd om Limburg te vertegenwoordigen in de landelijke finale. Dat betekent dat Limburg vertegenwoordigt gaat worden in alle negen categorieën:

– Content Creator: Floor Bons (Born – 19 jaar)
– Theater: Xam Beckers (Maastricht- 17 jaar)
– Taal: Yana Wings (Brunssum- 15 jaar)
– DJ: Jayden Hoofs (DJ Jay-D) (Geleen- 13 jaar)
– Muziek: KeyCult (Tegelen- 17 jaar)
– Fashion: Anna Heutmekers (Sittard – 14 jaar)
– Dans: TwoPointO (Maastricht – 13 jaar)
– Expo: Zara de Klerk (Venray- 18 jaar)
– Film: Lost Box Media (Weert- 19 jaar)

Tickets Young Creators Festival 2024
Kunstbende Limburg organiseert ieder jaar een busreis vanuit Limburg. Iedereen die onze finalisten wil aanmoedigen en het leuk vindt om dit bruisende evenement een keer bij te wonen kan meegaan. Voor €20 claim je een plek in de bus, en heb je een entreeticket voor het festival. We hebben 3 opstapplaatsen:
– Stadion De Geusselt, Maastricht https://ticketl.ink/3FW6n
– Station, Sittard https://ticketl.ink/EoXBl
– Mac Donalds, Nederweert https://ticketl.ink/Aajln
Zaterdag 29 juni 2024
Deuren open: 11:30
Tijden: 12:00 – 20:00
Melkweg & iNN, Amsterdam

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!
0
Laat een reactie achter of start een discussie!x