72 uur non-stop radio vanuit de Venlose binnenstad

VENLO – Op 27, 28, 29 en 30 december zal er non-stop radio worden gemaakt vanuit de Venlose binnenstad. Het initiatief komt vanuit Grenswerk’s TrapLab Radio en wordt georganiseerd samen met Café de Locomotief, Café de Galerie en John Doe. Samen met een twintigtal ondernemers en organisaties uit de stad zal inhoud gegeven worden aan het programma. Het project draagt daarom ook de naam ‘Radio Binnestad’. Tijdens de 72 uur durende uitzending wordt geld ingezameld voor een goed doel: Stichting Voedselbank Venlo.  

Het normaal zo bruisende Venlo ligt in een diepe winterslaap: cafés, restaurants, winkels, podia en bioscopen zijn gesloten. Zelfs huisfeestjes zijn even niet zo’n goed idee. De feestdagen zullen dit jaar in schril contrast afsteken tegen wat we normaal gewend zijn; een gezellige tijd met veel sociale contacten.

Daarom is het volgens de organiserende partijen tijd voor een groot, stads-breed, positief event dat laat zien dat horecazaken, retail-ondernemers en culturele organisaties er nog zijn en staan te popelen om weer op een normale manier open te gaan. Café de Locomotief, Café de Galerie, John Doe, TrapLab Radio en Poppodium Grenswerk nemen daarom het initiatief om samen met ondernemers en organisaties uit Venlo een driedaags, non-stop verbindend streaming-event op te zetten tussen kerst en oud op nieuw: RADIO BINNESTAD. Het project wordt verder promotioneel en inhoudelijk ondersteund door citymarketingorganisatie Venlo Partners, welzijnsorganisatie Incluzio Sociale Basis en Kinderkamp Venlo. Lokale omroep Omroep Venlo zal de radio en video stream ook uitzenden via hun app.

Het radioprogramma wordt gemaakt vanuit Verdieping Nul in Poppodium Grenswerk waarin de verschillende oefenruimtes gaan dienen als opname ruimtes. Dit is toegestaan binnen de huidig geldende maatregelen, waarbij (culturele) organisaties interne bedrijfsactiviteiten mogen uitvoeren. Tijdens de 72 uur stream wordt er een afwisselend programma gemaakt met dj’s, bands, quizjes, interviews, enz. Dit programma wordt opgesteld in samenwerking met de deelnemende ondernemers en organisaties. Zo zullen de oefenruimtes worden ingericht als dj-ruimte, livemuziek ruimte en een ruimte voor praatprogramma’s/interviews. Uiteraard zullen hierbij alle RIVM-regels streng nageleefd worden.

Tijdens deze 72 uurs stream worden luisteraars aangespoord om een geldbedrag te doneren voor het goede doel. Dit kan bijvoorbeeld door het aanvragen van een plaatje of deelname aan een pubquiz. Doneren kan makkelijk via een donatie knop op de website die aangemaakt wordt voor dit event. Via deze website kan ook de uitzending vanuit thuis gevolgd worden: www.radiobinnestad.nl

Tijdens RADIO BINNESTAD wordt geld ingezameld voor een goed doel: Stichting Voedselbank Venlo. Veel voedselbanken verkeren in een crisis door de uitbraak van het coronavirus. Het aantal aanvragen voor voedselpakketten stijgt terwijl de reguliere aanvoer vermindert, wat zorgt voor problemen. Dit vraagt om actie.

De meest complete toeristische en recreatieve website van Limburg en de euregio!